ИНФО

ИНФО
Потрошачки сајам на 41. Сајму туризма

Потрошачки сајам на 41. Сајму туризма

У склопу 41. Сајма туризма, у петак, 22. фебруара, 2019. године, одржан је потрошачки сајам, који је организовао Сектор за заштиту потрошача Министарства трговине, туризма и телекомуникација, у оквиру  активности Твининг пројекта ИПА 2013 „Даљи развој заштите потрошача у Србији“.

Имајући у виду да заштита потрошача обухвата и заштиту корисника туристичких услуга, посетиоци сајма су имали прилику да се упознају са основним потрошачким правима и механизмима за њихово остваривање. Представници Министарства су грађанима делили брошуре Потрошач сам, желим да знам и Упознајте своја права, у којима су на лак и једноставан начин објашњена најважнија потрошачка права, као и рокови у којима се могу остваривати. Посетиоци 41. Сајма туризма су такође имали прилику да попуњавањем електронксе анкете провере ниво своје информисаности о правима потрошача.

Овај пројекат, који финансира Европска унија, спроводи Министарство трговине, туризма и телекомуникација у сарадњи са Министарством за иновације и технологију Мађарске и Регионалном развојном агенцијом Сенец – Пезинок из Словачке Републике. Министарство ће током предстојећег периода, наставити са спровођењем активности у циљу подизања свести јавности о правима потрошача, а све у циљу потпуног и делотворног спровођења усклађеног законодавства у области заштите потрошача у Републици Србији.

Print