ИНФО

ИНФО

Одржан семинар "Правне тековине ЕУ у области заштите потрошача"

У оквиру имплементације ИПА 2009 пројекта Јачање заштите потрошача у Србији, одржан семинар „Правне тековине ЕУ у области заштите потрошача“ 24. јануара 2013. године у хотелу „Парк“ у Београду.

Једнодневном семинару присуствовали су представници Делегације ЕУ у Србији, невладиног и владиног сектора, као и представници привредног сектора.

Теме о којима се расправљало: принцип интеграције и правило комплементарности, начело супсидијарности и његова примена у области заштите потрошача - улога невладиних организација и локалних органа власти, као и надзорна улога Канцеларије за европске интеграције у процесу транспоновања правних тековина ЕУ у области унутрашњег тржишта.

Семинар је отворила помоћница министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Љиљана Станковић, а предавачи на семинару били су проф. Тијери Боргоањи, вођа пројектног тима и главни правни експерт, Емил Алексиев, експерт ангажован на првој компоненти ИПА 2009, Гражина Рокичка, главни експерт за заштиту потрошача и Татјана Јованић, правни експерт на ИПА пројекту.

Print