ИНФО

ИНФО
Одржана радионица „Пословно окружење за развој електронске трговине у Србији“

Одржана радионица „Пословно окружење за развој електронске трговине у Србији“

Представници Сектора за заштиту потрошача учествовали су на радионици „Пословно окружење за развој електронске трговине у Србији“, организованoj у оквиру пројекта ИПА 2012 „Развој електронског пословања“ кoји финансира Европска унија. Радионицу, која се одржала 23. марта 2016. године у Београду, организовали су Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Министарство привреде, а истој је присуствовало више од 80 представника из владиног и невладиног, као и приватног сектора и других организација.

Поред вође пројекта Лешека Јакубовског који је нагласио значај дигиталних апликација и улогу пројекта у развоју електронског пословања, присутнима су се обратили и експерти ангажовани на пројекту, директор Дирекције за електронску управу, као и представници привредног сектора са значајним искуством у електронском пословању.

Учесницима је представљена: улога државних институција у развоју електронског пословања, препреке за електронско пословање у Србији, електронска трговина у нашој земљи, идентификација активности за унапређење услова пословања за електронску трговину у Србији, као и акционо планирање унапређења услова пословања за електронску трговину у Србији.

Такође, учесницима су представљени и резултати недавно спроведеног истраживања о коришћењу е-трговине из угла потрошача које је спроведено у оквиру пројекта, трендови раста е-трговине у Србији и свету, као и активности пројекта на увођењу еTrustmarka.

Print