ИНФО

ИНФО
Одржана централна јавна расправа о Нацрту закона о заштити потрошача

Одржана централна јавна расправа о Нацрту закона о заштити потрошача

Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација је у сарадњи са Привредном комором Србије организовало Централну јавну расправу о Нацрту закона о заштити потрошача, која је одржана 9. октобра 2013. године у Привредној комори Србије.

Присутнима су се обратили мр Љиљана Станковић, помоћник министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација и професор Тијери Бургоањи, вођа пројектног тима “Јачање заштите потрошача у Србији” који финансира ЕУ, потпредседник Привредне коморе Србије Здравко Јелушић и секретар Удружења за трговину ПКС Гордана Хашимбеговић.

Новим Законом о заштити потрошача дефинисани су следећи циљеви: јачање државног институционалног оквира политике заштите потрошача, успостављање делотворнијег механизма за спровођење Закона, оснаживање удружења потрошача и усклађивање домаћих прописа са потрошачким правом ЕУ.

Током јавне расправе ресорном Министарству своје коментаре упутили су представници удружења за заштиту потрошача, приватног сектора и институција на државном и локалном нивоу.

Имајући у виду да јавна расправа траје до 27. октобра 2013. године, учесници на овом догађају позвани су да своје конструктивне предлоге доставе Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

Print