ИНФО

ИНФО

Одржан семинар "Вансудско решавање потрошачких спорова"

Циљ семинара био је упознавање свих релевантних институција са значајем и потенцијалима вансудског решавања потрошачких спорова, критеријумима које морају да испуњавају тела како би вансудским путем решавала спорове потрошача, као и са њиховим овлашћењима и обавезама у систему заштите потрошача.

Семинар је отворила мр Љиљана Станковић, помоћник министра за трговину, услуге, цене и заштиту потрошача Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, а присутне је поздравила и Љиљана Благојевић, помоћник министра за правосуђе Министарства правде и државне управе. Догађају су присуствовали представници Народне банке Србије, Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, РАТЕЛ-а, удружења потрошача, Центра за медијацију и локалне самоуправе који су овом приликом ближе упознати са консилијацијом, медијацијом и арбитражом, као и са прописима и праксом ЕУ у овој области.

Предавачи на семинару били су стручњаци ангажовани на ИПА пројекту "Јачање заштите потрошача у Србији" - Кристин Риефа, проф. др Моника Милошевић, проф. др Тијери Боргоањи и Татјана Јовановић, као и Ксенија Максић, Милена Тадировић и Урош Живковић. Модератор округлог стола на коме су учествовали представници РАТЕЛ-а, YUTA-e, Народне банке Србије и удружења за заштиту потрошача била је проф. др Катарина Иванчевић.

Print