ИНФО

ИНФО
Представљена Интернет платформа за потрошаче у Новом Пазару

Представљена Интернет платформа за потрошаче у Новом Пазару

Након одржаних промоција у Ужицу, Краљеву, Ваљеву и Зајечару, представљање Интернет платформе о правима потрошача у Србији који купују на интернету је организовано и у Новом Пазару, 7. јуна 2016. године, у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Санџака – СЕДА.

Интернет платформа www.e-dukator.rs, прва ове врсте у Србији, развијена је у оквиру активности ИПА пројкета Развој електронског пословања, који финансира Европска унија, у циљу упознавања потрошача који купују на интернету са њиховим правима.

Промоцији су присуствовали предстваници малих и средњих предузећа из Новог Пазара, Градске управе, Канцеларије за младе Нови Пазар и медији.

Присутнима се прво обратио Лешек Јакубовски, вођа пројекта Развој електронског пословања, који је истакао значај дигиталних апликација и активности које се реализују у оквиру Пројекта са циљем да се унапреди ова област. Стефан Цветковић из Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Сектор за заштиту потрошача, одржао је презентацију о правима потрошача, док је Синиша Беговић, експерт за е-пословање на Пројекту, представио интернет платформу.

Након одржане промоције Интернет платформе у Крушевцу, 9. јуна 2016. године, биће одржана промоција и у Београду, 14. јуна 2016. године, а која ће бити последња у низу од 15 промоција ове платформе. На истој ће бити организована и додела сертификата за Е-Трустмарк за више од 30 малих и средњих предузећа, а све у циљу унапређења квалитета домаћих интернет продавница и успостављања поверења између интернет трговаца / пружалаца услуга и потрошача који користе електронску трговину.

Print