ИНФО

ИНФО
Представљена Интернет платформа за потрошаче у Зрењанину, Сремској Митровици и Пожаревцу

Представљена Интернет платформа за потрошаче у Зрењанину, Сремској Митровици и Пожаревцу

Нова промоција специјализоване Интернет платформе www.e-dukator.rs. одржана је у Зрењанину, 17. маја 2016. године, приликом које су грађани Зрењанина имали прилику да се едукују и информишу о својим потрошачким правима и добију одговоре на сва питања везана за тему куповине преко Интернета. Поред едукативног садржаја, Интернет платформа садржи и квиз са питањима из ове области, а свако ко тачно одговори на више од поливине постављених питања добија и сертификат о стеченом знању.

Интернет платформa www.e-dukator.rs  је развијена у оквиру активности ИПА пројекта Развој електронског пословања, који финансира Европска унија, са циљем упознавања потрошача који купују на Интернету са њиховим правима.

Према резултатима истраживања које је спроведено у октобру 2015. године, око 35% грађана купује преко интернета. Највише се купују одећа и обућа, и то углавном преко домаћих сајтова, док се плаћање врши приликом преузимања робе. Међу потрошачима који купују преко интернета, а који нису имали проблем током онлајн куповине, већина њих, око 59%, не би знала коме да се обрати уколико би дошло до проблема.

На одржаној промоцији у Зрењанину, су говорили Душко Радишић, помоћник градоначелника Зрењанина, Лешек Јакубовски, вођа пројекта Развој електронског пословања, Стефан Цветковић, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Сектор за заштиту потрошача, и Синиша Беговић, експерт на пројекту.

Промоцији су присуствовали представници локалне самоуправе, Регионалног центра за друштвено економски развој – Банат, медији и други.

Поред Зрењанина, представљање ове интернет платформе је одржано и у Сремској Митровици (19. мај 2016. године) и Пожаревцу (20. мај 2016. године), док ће се наредне промоције одржати у Ужицу и Краљеву (24. и 25. мај 2016. године).

Print