ИНФО

ИНФО
Представљена Интернет платформа за потрошаче у Крагујевцу и Јагодини

Представљена Интернет платформа за потрошаче у Крагујевцу и Јагодини

Након одржаних промоција у Новом Саду, Суботици и Нишу, представљање Интернет платформе о правима потрошача у Србији који купују на Интернету је  организовано и у Крагујевцу, 12. маја 2016. године, и Јагодини, 13. маја 2016. године.

Интернет платформа www.e-dukator.rs, прва ове врсте у Србији, развијена је у оквиру активности ИПА пројекта Развој електронског пословања, који финансира Европска унија, у циљу упознавања потрошача који купују на Интернету са њиховим правима.

Грађани Крагујевца и Јагодине су имали прилику да се едукују и информишу о њиховим потрошачким правима, са посебним акцентом на права потрошача на интернету, процедурама за жалбе и безбедност куповине на Интернету. Поред едукативног садржаја, Интернет платформа садржи и квиз са питањима из ове области, а свако ко тачно одговори на више од поливине постављених питања добија и сертификат о стеченом знању.

На одржаним промоцијама су говорили Лешек Јакубовски, вођа пројкета Развој електронског пословања, Стефан Цветковић, Министарство трговине, туризма и телекомуникација,  Сектор за заштиту потрошача и Синиша Беговић, експерт на пројекту.

Промоција Интернет платформе биће организована, током маја и јуна, у још 10 градова широм Србије, у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, удружењима за заштиту потрошача и Регионалним развојним агенцијама.

Print