ИНФО

ИНФО

Одржана трећа седница Националног савета за заштиту потрошача

На трећој седници је представљен Извештај са секторског састанка у оквиру Унапређеног сталног дијалога између Републике Србије и Европске уније на тему унутрашњег тржишта, здравља и заштите потрошача који се одржао у Бриселу, као и Извештај Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о тренутној ситуацији по питању безбедности млека и млечних производа.

Чланови Националоног савета су обавештени да су надлежне инспекцијске службе појачале контролу квалитета млека и млечних производа и сточне хране, да је уведен низ мера које ће обезбедити више стандарде у одржавању складишта кукуруза, као и да је у току утврђивање процедура и инсталирање опреме које ће за резултат имати почетак рада Националне референтне лабораторије за контролу исправности хране у Србији.

Национални савет је дао пуну подршку активностима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у вези са формирањем Националног савета за безбедност хране и изради Закона о изменама и допунама Закона о безбедности хране.

У складу са Пословником Националног савета за заштиту потрошача, на трећој седници је усвојен и Записник са друге седнице Националног савета за заштиту потрошача.

Print