ИНФО

ИНФО
Представљена Интернет платформа за потрошаче у Нишу

Представљена Интернет платформа за потрошаче у Нишу

Специјализована Интернет платформа www.e-dukator.rs., прва платформа те врсте у Србији, развијена је у оквиру активности ИПА пројекта „Развој електронског пословања. Промоција ове платформе, трећа по реду, одржана је 10. маја 2016. у „Медиа&реформ центру“ у Нишу у сарадњи са ЕУ Инфо кутком из Ниша.

Учесницима, присутним представницима невладиног сектора и заинтересованим грађанима најпре се обратио Михајло Здравковић, Градски већник задужен за привреду. На промоцији су говорили Лешек Јакубовски, вођа пројекта „Развој електронског пословања, Невена Праизовић и Стефан Цветковић представници Сектора за заштиту потрошача у оквиру Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Синиша Беговић, експерт на овом пројекту.

Главни циљ представљене Интернет платформе је едукација и информисање потрошача у Србији о њиховим правима када купују на интернету, процедурама за жалбе и предностима безбедне интернет куповине. Поред едукативног садржаја, Интернет платформа садржи и квиз са питањима из области електронске трговине, а свако ко тачно одговори на више од половине постављених питања добија и сертификат о стеченом знању.

Промоцији у Нишу присуствовали су и представници Центра за заштиту потрошача и унапређење квалитета живота грађана „Форум из Ниша.

Интернет платформа биће представљена у укупно 15 градова широм Србије. До сада је ова платформа промовисана у Новом Саду и Суботици, а  наредне две промоције биће одржане у Крагујевцу и Јагодини (12. и 13. мај 2016).

Print